Munstergeleen start eigen Repair Café

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Repair Café Munstergeleen organiseert op zaterdag 26 januari het allereerste Repair Café van Munstergeleen
In gemeenschapshuis ‘t Trefpunt, aan de Pancratiusstraat 23, draait het op 26 januari allemaal om repareren. Tussen 11.00 uur en 14.00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.
Door repareren te promoten, wil Repair Café Munstergeleen bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt Rian van de Sande. "In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen."
Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Henk Ubachs "Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt."
Ger Scholte wijst erop dat repareren ook geld en kostbare grondstoffen bespaart, en bijdraagt aan de beperking van de CO2-uitstoot. "Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk."

(Even) niets te repareren!

Heeft u (even) niets te repareren en wilt u toch naar het Repair Café komen dat kan, u bent van harte welkom. We hebben een grote tafel waar u onder het genot van een kopje koffie of thee buurtbewoners kunt ontmoeten.

Repair Cafe Munstergeleen is na zaterdag 26 januari elke 4de zaterdag van de maand geopend.
Artikel de Limburger.
//]]>