Formele cliëntondersteuning


Financiële problemen, (huiselijk) geweld, eenzaamheid, een echtscheiding, het verlies van een dierbare, problemen bij de opvoeding van uw kinderen, een kind dat in de ban is van een loverboy, een slechte gezondheid of ongezonde levensstijl… Het zijn nou niet direct onderwerpen die u graag naar buiten brengt. Toch helpt ’t om erover te praten. Met familie, vrienden of buren bijvoorbeeld. Komt u er samen niet uit of is er niemand waarmee u uw zorgen kunt delen? Dan kunt u een beroep doen op Partners in Welzijn.

Wij helpen u op weg

Onze maatschappelijk werkers en vrijwilligers staan u bij met informatie, advies en concrete hulp. Bijvoorbeeld door samen met u uw administratie weer op orde te brengen, door u weg te wijzen in het woud van regelingen en hulpverleners, door u te attenderen op praktische cursussen en leuke activiteiten, door te bemiddelen en soms simpelweg door een luisterend oor te bieden. Soms helpen we u individueel, soms in groepsverband, maar altijd bij u in de buurt. Daar waar nodig of gewenst, brengen we u in contact met andere professionals.

Informatie & Advies

Partners in Welzijn organiseert op verschillende locaties inloopspreekuren onder de noemer ‘Informatie & Advies’. Hier kunt u terecht met allerlei vragen, bijvoorbeeld over sociale verzekeringen, scheiden, uitkeringen, (het aanvragen van) zorg, mantelzorg en ga zo maar door. Het team helpt u ook bij het invullen van formulieren, het (digitaal) aanvragen van voorzieningen en het opstellen van bezwaarschriften.

 

Meer weten?Neem contact met ons op
//]]>