Vacature voor Jeugd- en gezinswerker / Jongerenwerker


Wij zijn MIK & PIW Groep. Een maatschappelijke organisatie, waar meer dan 950 collega’s vanuit 6 verschillende stichtingen elke dag met hart en ziel werken binnen de kinderopvang en sociaal werk. Met als doel: het vergroten van de kanskracht van de samenleving van vandaag en morgen. Ook hebben wij blijvend aandacht voor elkaars persoonlijke en inhoudelijke groei. Onze stichtingen Partners in Welzijn, ECSplore, Centrum voor Jeugd en Gezin Westelijke Mijnstreek en Knooppunt Informele zorg zijn actief in het sociale domein. We doen dit samen met onze kinderopvangorganisaties MIK Kinderopvang en Spelenderwijs, waar de focus ligt op het bevorderen van een kansrijke start voor alle kinderen.

Het bouwen, versterken en verbinden is onze kracht. Door het verbinden van kinderopvang en sociaal werk en door nauw samen te werken met verschillende (keten)partners. Met als kern de mensen uit de wijken en dorpen zelf, maar ook professionals uit onderwijs, Jeugdgezondheidszorg, gemeenten, zorg, woningcorporaties en kennisinstituten. Sámen realiseren wij sterkere wijken.

Wil jij het verschil maken voor kinderen en jongeren?

Partners in Welzijn zoekt  een kandidaat voor de combifunctie Jeugd- en gezinswerker / Jongerenwerker  in Beek voor 26 uren per week met op termijn mogelijke uitbreiding naar 36 uur

Sta je sterk in je schoenen, kun je zelfstandig werken en ben je tegelijkertijd een teamspeler? Denk jij in oplossingen en mogelijkheden? Dan ben jij de collega die wij zoeken!

Als jongerenwerker investeer je in contact met jongeren en hun omgeving. Dit doe je met name in de vrije tijd van jongeren in de wijk en op andere vindplekken, waar je zichtbaar present en benaderbaar bent. Je stimuleert de jongere om eigen talenten aan te boren en vaardigheden te ontwikkelen zodat hij in staat wordt gesteld deel te nemen aan de maatschappij en daarin een eigen plek te verwerven. Je zet in op groepsactiviteiten die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren en die uitnodigen tot het ontwikkelen van talenten en tot participatie in de samenleving. Daar waar nodig coach je jongeren individueel, zodat zij in staat worden gesteld zijn doelen te bereiken richting toekomst.

Als jeugd- en gezinswerker ben je aanspreekpunt en sparringpartner voor scholen in het primair- en voortgezet onderwijs en andere partners in het voorliggende veld. en Je bied je zowel ondersteuning aan kinderen en jongeren met diverse hulpvragen aan en  als opvoedingsondersteuning aan (hun) ouders.

In de combinatie van jongerenwerker en jeugd- en gezinswerker ben je in staat om te werken in de pedagogische driehoek van school-, straat- en thuiscultuur en breng je deze soms gescheiden werelden met elkaar in verband. In samenwerking met de opbouwwerker van Partners in Welzijn geef je vorm aan de pedagogische civil society.

Je signaleert mogelijke risico’s en werkt preventief. Je focus ligt op die jongeren die net dat extra zetje nodig hebben. Én hun ouders, én de buurt.

Dit breng je mee

 • Een afgeronde opleiding op (minimaal) Hbo-niveau b.v. Social Work/, SPH, Pedagogiek, MWD;
 • Ruime ervaring in het werken met jongeren en gezinnen;
 • Ervaring in het ambulant werken op straat,( en in diverse settings)
 • Een stevige persoonlijkheid met uitstekende contactuele eigenschappen, en in staat om contacten met samenwerkingspartners verder uit te bouwen;
 • Bekendheid met schoolsystemen;
 • Enige kennis van ontwikkelingspsychologie;
 • Kennis van de transitie jeugd;
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring in het geven van opvoedingsondersteuning aan ouders;
 • Bij voorkeur kennis van de sociale kaart in de Westelijke Mijnstreek;
 • Affiniteit met de doelgroep;
 • Een rationele ingesteldheid;
 • Een rijbewijs en auto.

Specifieke kenmerken

 • Sociale vaardigheden voor het onderhouden van intensieve contacten met de kinderen, jongeren en ouders en hun leefomgeving, zowel fysiek als via sociale media;
 • Het kunnen omgaan met fysiek geweld en verbale agressie en het controlerend en corrigerend optreden hierbij;
 • Het onderhouden van een relevant netwerk;
 • In staat zijn verbindingen te leggen met andere (interne en externe) disciplines;
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het opstellen van handelingsplannen en voor het rapporteren over het verloop van de hulpverlening;
 • Analytisch vermogen, stressbestendigheid en probleemoplossend vermogen voor het vertalen van de (complexe) hulpvraag naar een handelingsplan en om in crisissituaties te komen tot een plan van aanpak en interventie;
 • Probleemoplossend vermogen;
 • Kennis, ervaring en affiniteit met groepswerk en groepsdynamische processen.
 • Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist.

Wat bieden wij

Een dienstverband tot en met 31 augustus 2022 met uitzicht op verlenging afhankelijk van financiering. Je gaat deel uitmaken van een team van enthousiaste en zeer gedreven collega’s. Binnen dit team krijg je volop de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden maar is afhankelijk van functioneren en resultaat.

De cao Sociaal Werk is van toepassing op deze functie.

De functie is gewaardeerd op basis van salarisschaal 8, met een minimum van € 2.712,00 en een maximum van € 3.864,00 bruto per maand, op basis van een fulltime dienstverband (36 uur per week), salarispeil 1 juli 2020. Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%, een loopbaanbudget (LBB) van 1,5% van je salaris om je individuele inzetbaarheid te vergroten, vitaliteitsuren, 8% vakantiegeld, een vergoeding voor je reiskosten en een tegemoetkoming in de premie ziektekostenverzekering van 10 € per maand.

Solliciteren

Reageren kan tot 4 oktober a.s. Stuur je motivatiebrief en cv naar peno@mik-piwgroep.nl De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 13 oktober.

Meer informatie nodig? Neem dan contact op met Johan Cortooms of Svenja Hermans bereikbaar via T. 088- 3650600 of mail naar jos.evers@piw.nl of svenja.hermans@piw.nl

 

Meer weten?Neem contact met ons op
//]]>