Onze jeugd is de toekomst


Ja, dat vind ik ook en daar wil ik aan bijdragen!
Ja, ik spreek de taal van jongeren
Ja, ik zoek graag met hen naar de juiste aanpak of hulp
Ja, ik ben een samenwerker en netwerker
Ja, ik geloof in de kracht van de samenleving, ervaringsdeskundigen en preventief werken!

Dan zoeken we jou, dus lees deze vacature!

Want de collega’s in Stein staan te popelen om met jou samen te werken.
Omdat we in deze gemeente als Partners in Welzijn een opdracht hebben gekregen, zijn we op zoek naar iemand die vorm en inhoud kan geven aan het plan van aanpak “Jongeren in Stein en Alcohol & Drugs.” In deze gemeente werkt al een integraal team van onze organisatie samen, echter missen we nog iemand die aan de slag kan gaan met jongeren. Samen met je vrijwilligers, peers, partners, ervaringsdeskundigen en je team collega’s op de achtergrond, ga je aan de slag voor en met de jongeren van Stein en de preventie van alcohol & drugs misbruik bij hen. Er ligt een plan van aanpak dat handen en voeten geeft aan de opdracht, maar ook ruimte biedt voor eigen inzicht en stappen. Wat we belangrijk vinden is dat je de meerwaarde van ervaringsdeskundigen, peers en partners onderschrijft en samen met hen dit project tot een succes maakt. Natuurlijk is ervaring en affiniteit met jongeren en/of het onderwerp “alcohol en drugspreventie” een pré. En als je doel- en resultaatgericht kunt werken en raakvlakken voelt met het onderwerp, solliciteer dan zeker, ga met ons in gesprek over de mogelijkheden of tip een ander hierop.

Wie zijn wij?
Wij zijn MIK & PIW Groep. Een maatschappelijke organisatie waar ruim 950 medewerkers vanuit Sociaal Werk en Kinderopvang elke dag met hart en ziel werken aan het vergroten van de kanskracht voor de samenleving van morgen. Sociaal Werk bestaat uit Partners in Welzijn (PIW), Ecsplore, Knooppunt Informele Zorg (KIZ) en Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Daarnaast bestaat MIK & PIW Groep uit de kinderopvangorganisaties MIK Kinderopvang en Spelenderwijs. Het bouwen, versterken en verbinden van netwerken is onze kracht. Door het verbinden van sociaal werk en kinderopvang en door nauw samen te werken met verschillende (keten)partners rondom de mensen uit de wijken en dorpen zoals professionals uit het onderwijs, jeugdgezondheidszorg, gemeenten, zorg, woningcorporaties en kennisinstituten, wordt de kanskracht van mensen vergroot. Samen realiseren wij sterkere wijken. Als organisatie streven wij naar aandacht voor onze medewerkers zodat zij hun waardevolle expertise op hun eigen manier kunnen inzetten en blijven ontwikkelen. Wij zijn erop gericht dat medewerkers hun passie kunnen delen, vitaal blijven en energie blijven halen uit hun dagelijkse werk.

 Jij bent:

  • Een opgeleide HBO’er met b.v. de opleidingen SPH, MWD, Social Work;
  • Ervaren in het werken met jongeren;
  • Enthousiast als je op alle mogelijke manieren contact kunt zoeken met jongeren;
  • In staat om contacten met samenwerkingspartners aan te gaan en uit te bouwen;
  • Vaardig met social media;
  • In staat een vertrouwensrelatie op te bouwen;
  • Coachend en begeleidend in je stijl naar jongeren;
  • Op de hoogte van wat alcohol en drugsmisbruik in de ontwikkeling van jeugd kan doen;
  • In staat vrijwilligers en peers te werven, coachen en begeleiden;
  • In staat om samen met anderen laagdrempelige voorlichtingsactiviteiten te ontwikkelen.

Wij bieden jou: 
De kans om voor de duur van een half jaar vorm en inhoud te geven aan dit mooie project (20 – 24 uur per week tot het einde van het jaar). Wellicht kun je het combineren met je huidige baan of opdrachten en is het een mooie aanvulling op wat je al doet. Voor ons is in die zin alles bespreekbaar. Misschien zie je het als opstap in het werken voor onze organisatie, want met meer dan 1000 medewerkers, zijn er bij ons in ieder geval allerlei mooie kansen. 

De cao Sociaal Werk is van toepassing op deze functie. Een verklaring omtrent gedrag is vereist.

De functie is gewaardeerd op basis van salarisschaal 8, met een minimum van € 2.780,00 en een maximum van € 3.961,00 bruto per maand, op basis van een fulltime dienstverband (36 uur per week), salarispeil 1 december 2021. Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%, een loopbaanbudget (LBB) van 1,5% van je salaris om je individuele inzetbaarheid te vergroten, vitaliteitsuren, 8% vakantiegeld, een vergoeding voor je reiskosten en een tegemoetkoming in de premie ziektekostenverzekering van 10 € per maand.

Reageren of meer informatie?
Reageren kan t/ m 20 mei. De gesprekken zullen vermoedelijk plaats vinden in de week van 30 mei. Stuur je motivatiebrief en cv naar personeelszaken@mik-piwgroep.nl

Meer informatie nodig? Neem dan contact op met Diana Ummels via T. 088-3650600 of e-mail diana.ummels@piw.nl (vanaf 9 mei bereikbaar)

 

Meer weten?Neem contact met ons op
//]]>