Opbouwwerker Geleen Zuid


Prettig leven in de wijk: ja, daar wil ik aan bijdragen!

Wij zoeken ter vervanging een opbouwwerker Geleen Zuid voor 24-36 uur voor in ieder geval een jaar.

 • Prettig kunnen leven in je wijk is belangrijk!
 • Wijkbewoners en hun talenten, wensen en behoeften zijn de basis.
 • Professionals voegen expertise toe.
 • Ik ben een samenwerker en netwerker.
 • En geloof in de kracht van de samenleving, bewoners en preventief werken!
Dan zoeken we jou, dus lees deze vacature!

Want de bewoners, collega’s en partners in Geleen- Zuid staan te popelen om met je samen te werken.
Omdat we in deze wijk met wijkbewoners en partners uitvoering geven aan een sociaal- fysieke wijkaanpak, zijn we als MIK & PIW Groep op zoek naar een verbinder die de opbouwwerk rol vorm wil geven. Samen met wijkbewoners, partners, verenigingen en andere belanghebbenden werk jij aan het uitvoeringsprogramma van deze wijk en geef je mee vorm aan de programma lijnen. Ben jij de professional die overtuigd is van de kennis en kunde van wijkbewoners en vrijwilligers? Zie jij kansen om behoeften en ideeën aan elkaar te verbinden om samen te komen tot mooie initiatieven voor en door de wijk? Durf je contact te maken en in gesprek te gaan om samen plannen en ideeën verder vorm te geven? Kom dan praten en ontdekken of deze functie iets voor jou is! We zijn niet op zoek naar de alleskunner, maar naar een sociaal iemand die contact durft te maken, enthousiast, doel- en resultaatgericht en pro actief is. Ervaring in sociaal werk of als opbouwwerker is een pre, echter gaat het er vooral om wie jij bent als mens en professional. In eerste instantie gaat het om ziektevervanging van een jaar, omdat er ook mensen op termijn gaan afvloeien wegens pensioen, biedt deze vacature meer kansen dan sec 1 jaar.

Wie zijn wij?
Wij zijn MIK & PIW Groep. Een maatschappelijke organisatie waar ruim 950 medewerkers vanuit Sociaal Werk en Kinderopvang elke dag met hart en ziel werken aan het vergroten van de kanskracht voor de samenleving van morgen. Sociaal Werk bestaat uit Partners in Welzijn (PIW) waar jij bij gaat werken, Ecsplore, Knooppunt Informele Zorg (KIZ) en Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Daarnaast bestaat MIK & PIW Groep uit de kinderopvangorganisaties MIK Kinderopvang en Spelenderwijs. Het bouwen, versterken en verbinden van netwerken is onze kracht. Door het verbinden van sociaal werk en kinderopvang en door nauw samen te werken met verschillende (keten)partners rondom de mensen uit de wijken en dorpen zoals professionals uit het onderwijs, jeugdgezondheidszorg, gemeenten, zorg, woningcorporaties en kennisinstituten, wordt de kanskracht van mensen vergroot. Samen realiseren wij sterkere wijken. Als organisatie hebben we aandacht voor onze medewerkers zodat ook jij je waardevolle expertise op je eigen manier kunt inzetten en blijven ontwikkelen. Dat jij je passie kunt delen, vitaal kunt blijven en energie blijft halen uit je dagelijkse werk, is waar wij op gericht zijn.

Jij bent

 • Enthousiast en pro actief
 • Kanskrachtgericht en ziet wat wel kan i.p.v. wat niet kan
 • In staat mensen op ongedwongen wijze aan elkaar te verbinden
 • Enthousiast omdat op alle mogelijke manieren contact leggen met wijkbewoners bij jou past;
 • In staat om contacten met samenwerkingspartners aan te gaan en uit te bouwen;
 • Gemotiveerd om een relatie op te bouwen
 • Erop gericht op wijkplannen met bewoners tot een mooi resultaat te brengen
 • HBO opgeleid social worker, SPH, CMV of aanverwante opleidingen

Dan kun jij
Voor de duur van een jaar vorm en inhoud geven aan het opbouwwerk in Geleen- Zuid. We zijn een organisatie met 950 medewerkers en een breed scala aan diensten dus kansen zijn er genoeg. Misschien is deze functie voor jou een opstap, sluit het perfect aan bij je expertise of ben je juist zoekende en herken je jezelf in de omschrijving. Voor ons is alles bespreekbaar, het gaat erom wie jij bent en wat jij wilt. Maak je interesse kenbaar en we gaan samen in gesprek en ontdekken of dit is wat bij jou en ons past.

De cao Sociaal Werk is van toepassing op deze functie en een verklaring omtrent gedrag is vereist.

De functie is gewaardeerd op basis van salarisschaal 8, met een minimum van € 2.780,00 en een maximum van € 3.961,00 bruto per maand, op basis van een fulltime dienstverband (36 uur per week), salarispeil 1 december 2021. Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%, een loopbaanbudget (LBB) van 1,5% van je salaris om je individuele inzetbaarheid te vergroten, vitaliteitsuren, 8% vakantiegeld, een vergoeding voor je reiskosten en een tegemoetkoming in de premie ziektekostenverzekering van €10 per maand.

Reageren of meer informatie?
Reageren kan t/ m 21 augustus. De gesprekken zullen vermoedelijk plaats vinden in de week van 5 september. Stuur je motivatiebrief en cv naar peno@mik-piwgroep.nl Meer informatie nodig? Neem dan contact op met Mike Smits of Diana Ummels, bereikbaar via T. 088-3650600 of e-mail mike.smits@piw.nl of diana.ummels@piw.nl (we zijn afwisselend op vakantie, dus niet altijd goed bereikbaar).

 

Meer weten?Neem contact met ons op
//]]>