Werk met maatschappelijke meerwaarde


Wij zijn MIK & PIW Groep. Een maatschappelijke organisatie, waar meer dan 950 collega’s vanuit 6 verschillende stichtingen elke dag met hart en ziel werken binnen de kinderopvang en sociaal werk. Met als doel: het vergroten van de kanskracht van de samenleving van vandaag en morgen. Ook hebben wij blijvend aandacht voor elkaars persoonlijke en inhoudelijke groei. Onze stichtingen Partners in Welzijn, Ecsplore, Centrum voor Jeugd en Gezin Westelijke Mijnstreek en Knooppunt Informele zorg zijn actief in het sociale domein. We doen dit samen met onze kinderopvangorganisaties MIK Kinderopvang en Spelenderwijs, waar de focus ligt op het bevorderen van een kansrijke start voor alle kinderen.

Het bouwen, versterken en verbinden is onze kracht. Door het verbinden van kinderopvang en sociaal werk en door nauw samen te werken met verschillende (keten)partners. Met als kern de mensen uit de wijken en dorpen zelf, maar ook professionals uit onderwijs, Jeugdgezondheidszorg, gemeenten, zorg, woningcorporaties en kennisinstituten.

Sámen realiseren wij sterkere wijken.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Partners in Welzijn zoekt

 

2 Jeugd- en gezinswerkers/School Maatschappelijk Werkers (24 en 36 uur)

  

Wat ga je doen?

Je bent aanspreekpunt/sparringpartner voor scholen en biedt opvoedings- en cliëntondersteuning en verzorgt groepswerk zowel aan ouders als kinderen.

Je maakt deel uit van team Schoolmaatschappelijk werk primair onderwijs, in een dynamisch werkveld binnen de gehele Westelijke Mijnstreek, waarin wordt samengewerkt met diverse partners. Samen met je teamleden ben je verantwoordelijk voor de geformuleerde resultaten beschreven in de diverse proposities aan de gemeentes. Belangrijke waarden zijn outreachend werken en het gebruik maken van de eigen kracht van de cliënten en het netwerk.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde opleiding op (minimaal) Hbo-niveau b.v. SPH, MWD of Social Work en beschikt  over ervaring in het werken met kinderen/jeugdigen en gezinnen. Tevens heb je ervaring in het geven van opvoedingsondersteuning aan ouders.

Je bent een stevige persoonlijkheid met uitstekende contactuele vaardigheden en je bent in staat om contacten met samenwerkingspartners verder uit te bouwen. Daarnaast ben je bekend met schoolsystemen en heb je enige kennis van ontwikkelingspsychologie. Je beschikt over een SKJ registratie. Je bent een teamplayer, bekend met groepswerk, rationeel ingesteld en je hebt affiniteit met de doelgroep. Je beschikt over een rijbewijs en auto.

Je bent stressbestendig en hebt het vermogen om in crisissituaties te improviseren en te schakelen.

Wat bieden wij?

De cao Sociaal Werk is van toepassing op deze functie.

De functie is gewaardeerd op basis van salarisschaal 8, met een minimum van € 2.780,00 en een maximum van € 3.961,00 bruto per maand, op basis van een fulltime dienstverband (36 uur per week), salarispeil 1 december 2021. Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%, een loopbaanbudget (LBB) van 1,5% van je salaris om je individuele inzetbaarheid te vergroten, vitaliteitsuren, 8% vakantiegeld, een vergoeding voor je reiskosten en een tegemoetkoming in de premie ziektekostenverzekering van 10 € per maand. Daarnaast faciliteren wij jou om je SKJ te behouden.

Solliciteren

Reageren kan tot en met 1 juli aanstaande. Stuur je motivatiebrief en cv naar

peno@mik-piwgroep.nl

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 07-07-2022.

Meer informatie nodig? Neem dan contact op met Tahnee Schoonbrood of Tom Nieling, Jeugd – en gezinswerkers/schoolmaatschappelijk werkers bij Partners in Welzijn, tel. 088-3650600 of e-mail naar tahnee.schoonbrood@piw.nl of tom.nieling@piw.nl

 

Meer weten?Neem contact met ons op
//]]>